Nyt Lukket Intensivt Afsnit - Psykiatrisk Center Ballerup

Tilbage til oversigten


APA har tegnet og projekteret et nyt intensivt afsnit på PC Ballerup i samarbejde med rådgivende ingeniører NIRAS og Marianne Levinsen Landskab. HHM A/S har været hovedentreprenør på opgaven. Bygningen er indrettet til 16 patienter og indeholder bl.a. en aktivitetssal på 250 m2. Arkitekturen er skabt i relation til stedet og adgangen til lys, luft og natur er essentiel i det lukkede afsnit. Det centrale gårdrum er bygningens særlige kendetegn og udover at danne et beskyttet udendørs miljø til patienterne, skaber det grønne rum overskuelighed og sammenhæng på tværs af bygningen. Hver patientstue er udstyret med et stort vindue som bringer dagslys og natur ind på værelset. Vindueslysningen danner desuden en siddeplads på grænsen mellem inde og ude. Lyssætningen i bygningen reguleres automatisk i forhold til lysforholdene udenfor og farvesætningen samt indretningen af siddenicher i gangene er udført af kunster Peter Holst Henckel.

INFO

Udført2016.
Total37 mill. DKK.
Areal1650 m2.
LandDanmark.


Bygherre
Region Hovedstadens Psykiatri.