Serlachius Museum Gösta, Finland

Tilbage til oversigten


Den nye museumsbygning vil blive placeret i et smukt eksisterende landskab, et miljø, hvor de eksisterende bygninger og parkanlæg rejser vigtige udfordringer for udformningen og placeringen af den nye tilbygning. Museet forholder sig til sine omgivelser og føjer sig til de eksisterende forhold let og naturligt. Udvidelsen vil bidrage til at iscenesætte elementer i landskabet, træer, planter, udsigt, sø, ø og sten, såvel som skulpturer anbragt strategisk i parken.

Den nye bygning udfolder sig først når man bevæger sig ind i parken eller hen over forpladsen mod ankomsten til foyeren.

Placeringen af den nye fløj på vestsiden af haveanlægget aktiverer dette tidligere inaktive område og bevarer det smukke eksisterende haveanlæg.

22. juni 2011
I konkurrence med 579 forslag fra 41 lande er Alex Poulsen Arkitekter tildelt hædrende omtale for forslaget til udvidelse af Serlachius Museum Gösta.

INFO

Udført2011
LandFinland


Bygherre
Offentlig konkurrence