Vigdis Finnbogadottir Institut

Tilbage til oversigten


Stofunn Vigdis Finnbogadottir -  Institut for Verdens sprog

Den ny SVF-bygning skal placeres i et eksisterende campusmiljø. Bygningen skal være med til at iscenesætte undervisning og forskning i verdens sprog og være med til at sikre forståelse for verdens sprog og derigennem sikre respekt og forståelse af klodens mangfoldighed. 

Vi har med forslaget søgt, at skabe en arkitektur der i form og materialer med respekt for det eksisterende knytter sig til campus med en let naturlighed samtidig med, at den signalerer fremsyn og udsyn. Forslaget sikrer optimerede og fleksible undervisnings- og formidlingsmuligheder samt sanselige og kraftfulde rumligheder, der i et inspirerende forløb sørger for at brugere ledes gennem bygningen, og hvor brugeren oplever rumligheder, der veksler mellem at stimulere med de rolige lange kig mod byen og mod havet, og omvendt sikrer inspirerende og lavmælt effektfulde kig indad i huset mod de grønne inderum.  

Overflader på de tunge bygningsdele er beklædt med islandsk basalt. Husets lette overflader er enten malede i lyse nordiske farver eller beklædt med lyst nordisk træ. Atriet i midten af huset sikrer et perfekt dagslysindtag og fungerer tillige som roligt udeop-holdsrum. Huset opfylder BREEAM "very good"- krav.

INFO
Konkurrence

Udført2012
Areal4000 m2 nybyggeri
LandIsland


Bygherre
Stofunn Vigdis Finnbogadottir - Institut for Verdens sprog