OSLO BJØRVIKA NYE BRANDSTATION
 

Oslo Bjørvikas nye Brandstation skal placeres ved Oslo havn. Grunden befinder sig i bindeleddet mellem vand og land med tæt relation til havnepromonaden, Operaen og Akershus fæstning.

Visionen for vores forslag til den nye brandstation i hjertet af Oslo er at skabe en effektiv og funktionel Brandstation, som samtidigt bevarer det offentlige grønne areal, som grunden oprindeligt var tiltænkt. I dette møde mellem Brandstation og borgere skabes et nyt offentligt læringsmiljø, hvor besøgende kan komme tæt på Brandstationen og bliver inviteret ind i bygningens ”loop” som giver mulighed for besøgende at kig ind til brandstationens mange funktioner.

Forslaget bygger videre på den kvadratiske bystruktur med en kompakt bygningsvolumen, der ved indgangene og i facaden åbner op og inviterer forbipasserende til at stoppe op, kigge ind og gå på opdagelse rundt om bygningen, og til tider indenfor og ovenpå bygningen.

Den transparente og facetterede facade skaber visuel sammenhæng mellem byrummet og brandstationens funktioner indenfor, samtidig med at facaden spejler fjorden og himmelen – og forbinder bygningen til dens omgivelser uden, at forekomme massiv i forhold til de omkringliggende bygninger og pladsen foran.

Konkurrence,  januar 2020.

Oslo Brandstation
Stueplan
1.sal / Mezzanin
2.sal
Tagplan