SPEJDERHYTTE FOR EGEMOSE CENTRET

APA har skitseret en ny spejderhytte for Egemose Spejdercenter. Egemose Centret er et spejdercenter knyttet til Det Danske Spejderkorps. Sitet ligger i et skovområde i Egedal Kommune. Centret blev anlagt i 1970´erne.

Centrets aktiviteter har udgangspunkt i og drejer sig om aktiviteter, naturoplevelser samt udvikling af spejdere med tilknytning til de anerkendte spejderkorps. Alle eksisterende bygninger er bygget af spejderne selv af forhåndenværende materialer. Fx er flere af bygningerne bygget som bjælkehytter med telefonpæle som materiale.

En særlig karakteristik ved centret er den selvetablerede togbane som kører mere eller mindre parallelt med ankomstvejen og hen til byen ”Oak City” som er centrets hjerte.

Her ligger langt størstedelen af centrets bygninger, og det er også her et nyt ”Hotel” skal bygges i stedet for det eksisterende, der er nedslidt og ikke har tilstrækkelige toiletfaciliteter og sovepladser.

Derudover erstattes en nedslidt toiletbygning med nye moderne faciliter. I alt opføres der 200 m2 nye faciliteter.

Hele området er et lavbundsområde med en stor del naturbeskyttede moser. Området er betegnet som et bevaringsværdigt landskab og geologisk interesseområde.

Det har været kundens ønske at den nye bygning indpassede sig i de nuværende omgivelser og det tema, der ligger til grund for centret. Derfor er der i skitseforslaget taget udgangspunkt i simple og ubehandlede materialer samt en relativ simpel inddeling af funktionerne med fokus på aktiviteterne i og omkring bygningen.

Spejderhytte